رفتن به محتوای اصلی
x

معرفی گروه آمار

آمار به عنوان یکی از مهم ترین ابزار بررسی و ارزیابی فعالیت­ های گذشته و حال سازمان­ ها می باشد و از آنجا که یکی از اصلی ترین رسالت های دانشگاه های علوم پزشکی، ارتقاء سطح کیفیت خدمات بهداشتی درمانی است لذا یکی از بارزترین شالوده های دستیابی به این امر، در اختیار داشتن آمار و اطلاعات با کیفیت می باشد.

گرد آوری صحیح و دقیق داده های نظام سلامت، هم بر کارآیی و هم بر اثربخشی فرآیند تصمیم­ گیری تاثیر به سزایی دارد. 

آمار

گروه آمار دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ضمن برنامه ریزی و اجرای فعالیت ها بر اساس طرح های اصولی و الزامات مطرح شده در برنامه عملیاتی و سایر دستورالعمل های لازم الاجرا فعالیت های زیر را در دستور کار خود قرار داده و پیاده سازی می نماید:

  •  بـراي تغييرسـاختار وظيفه اي به ساختار فرايندي در فعاليت های آماری، ايجاد نگاهي تازه در سازمان ها با نگرش فرايندگرايانه نیاز است. پیاده‌سازی اتوماسیون آماری در یک سازمان موجب ساماندهی و نظم بخشی به جریان فرایند تولید آمار و اطلاعات می‌شود. اتوماسیون آماری سیگما با هدف مكانيزه كردن فرآيندهاي دستي جمع آوري آمار و اطلاعات، حذف موازی کاری در ثبت آمار و اطلاعات، مستند سازی تعاریف و قوانین ثبت آمار، تهیه گزارشات و داشبوردهای مدیریتی و انتقال اطلاعات آماری از سایر سامانه ها، توسط گروه آمار مدیریت آمار وفناوری اطلاعات و ارتباطات دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در سال 1400 طراحی و پیاده سازی گردید.
  • گروه آمار دانشگاه علوم پزشکی اصفهان به منظور ایجاد برداشت یکسان از واژه‌ها و اصطلاحات آماری، ضمن بررسی کلیه مستندات آماری درخواست شده از دانشگاه های علوم پزشکی کشور اقدام به شناسایی و تدوین کلیه شاخص ها و اقلام آماری دانشگاه های علوم پزشکی در قالب کتاب شاخص ها و اقلام آماری دانشگاه  نموده است که هر ساله بازبینی و چاپ می گردد.
  • با توجه به عدم وجود تعاریف یکسان و یکپارچه در خصوص برخی از اقلام آماری، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اقدام به طراحی سایت ویکی ( بانرم افزار متن باز) با هدف تجمیع نظرات دانشگاه ها در مورد تعاریف اقلام آماری با ارایه مستندات و رفرنس های موجود نمودکه هدف از تجمیع نظرات، انتخاب بهترین تعریف با توجه به تعاریف ارایه شده، دسترسی راحت و سریع کلیه دانشگاه ها  به تعاریف اقلام آماری و وجود یک منبع برای بررسی قابلیت مشاهده نظرات دانشگاه های مختلف، تعیین و پیگیری اقلام آماری که در حال حاضر تعریف ندارند و نهادینه شدن تجربه استفاده از سامانه و یکی در سطح دانشگاه می باشد.

استفاده از فناوری‌های نوین در مرحله تولید و ارایه آمارها بالاخص دستیابی به داشبورد های مدیریتی جز برنامه‌های اصلی و آتی این گروه میباشد.