بازدید از واحد GIS شهرداری اصفهان

جلسه بازدید از واحد GIS شهرداری اصفهان در روز دوشنبه 1402/02/25  با حضور معاون پژوهشی دانشکده بهداشت، مسئول آمار و پایش عملکرد معاونت بهداشتی، مسئولین و کارشناسان مدیریت آمار و فناوری اطلاعات دانشگاه علوم پزشکی اصفهان به منظور دریافت تجربیات واحد GIS شهرداری در راه ­اندازی سامانه Web GIS، در ساختمان معاونت برنامه ­ریزی و توسعه سرمایه انسانی شهرداری اصفهان برگزار گردید.

در ابتدای جلسه آقای مهندس معاذی، کارشناس اداره GIS شهرداری، ضمن اشاره به اقدامات انجام شده در خصوص راه­ اندازی Web GIS، وجود مشکلاتی نظیر پراکندگی داده­ ها و انتقال داده ­های درون و برون سازمانی را عامل اصلی در این اقدام مهم دانستند. طبق اظهارات ایشان از قابلیت­ های این سرویس جغرافیایی، می­توان به ارائه انواع نقشه­ های به ­روز شهری بدون هیچ­گونه محدودیت، نمایش اطلاعات و دسترسی به آمار توصیفی داده­ ها و عارضه­ های انتخاب شده، امکان ایجاد و ویرایش لایه ­ها، آپلود مستندات در نقشه مورد نظر، مدیریت کاربران، بررسی دسترسی به لایه­ های موجود و نیز امکان فیلترینگ مناسب سامانه اشاره نمود. سپس ضمن ارائه سامانه­ های رسا (اداره آمار شهرداری) و ژئوتاک شهرداری اصفهان، خانم مهندس شریفی کارشناس اداره GIS آن سازمان، در خصوص راه ­اندازی سند جامع شهری SDI مربوط به شهرداری و همکاری با 12 ارگان دیگر همچنین فعالیت­ های مکان­مند در ژئوپرتال مطالبی ایراد نمودند.

در ادامه آقای دکتر بهارلو رئیس واحد GIS شهرداری، ضمن اشاره به وجود مشکلات بسیار در راه­ اندازی این سامانه، مراحل پیاده ­سازی سامانه Web GIS را در برداشت اطلاعات و طراحی سامانه برشمردند و پیشنهاد نمودند دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در ابتدا ضمن جمع­ آوری و به ­روز­رسانی اطلاعات پایه( نقشه­ های پایه و اطلاعات نقطه­ ای)، در خصوص برآورد و تامین بودجه مورد نیاز جهت راه­ اندازی سامانه اقدام نماید. در پایان آقای مهندس کروندی مسئول GIS سازمان فاوای شهرداری به ارائه مراحل پیاده­ سازی فعالیت پلاک­ های آبی QR کد شهر اصفهان در 5 فاز، به عنوان فعالیت ارزنده واحد GIS شهرداری پرداختند.