انسان در محاصره امواج

یکی از امواجی که روزانه تا حد بسیار زیادی با آن سر و کار داریم و حتی ممکن است بخش جدا ناپذیری از زندگی کاری و شخصی مارا تحت تاثیر قرار داده باشدو باید همواره مورد توجه قرار گیرد، امواج مایکروویو است.

    یکی از امواجی که روزانه تا حد بسیار زیادی با آن سر و کار داریم و حتی ممکن است بخش جدا ناپذیری از زندگی کاری و شخصی مارا تحت تاثیر قرار داده باشدو باید همواره مورد توجه قرار گیرد، امواج مایکروویو است.امواج مايكروويو چيست؟اين امواج مانند نور مرئي از جنس امواج الكترو مغناطيسي هستند كه فركانس بسيار بالا و طول موج بسيار كمي دارند تمام امواج راديويي ، مادون قرمز ، نور مرئي ، موبايل ، راديو ، ماهواره ... از جنس امواج الكترو مغناطيسي هستند و فرق آنها در فركانس و توان تشعشع آنهاست.امواجی مانند امواج تلفن همراه و امواج wifiو wimaxاز این دسته امواجند.هر موج مشخصات و ویژگی های خاص خود را دارد ولی یکی از مشخصه های مهم هر موج،مشخصه فرکانس موج است. هر موج در هر محیط انتقال یک فرکانس مشخص دارد که واحد اندازه گیری ان بر حسب هرتزاست محدوده فرکانسی امواج مایکروویو بین ۲ گیگاهرتز تا ۴۰ گیگاهرتز است که به انها امواج مایکروویو گفته می شود. شبکه های بی سیم از این محدوده فرکانسی استفاده می کنند.امواج مايكروويو در مسير حركت خود يا پس از برخورد با ماده انعكاس پيدا مي كنند يا عبور مي كنند و با جذب ماده مي شوند. اين امواج اگر به سطح فلزات برخورد كنند، منعكس خواهند شد، از شيشه و پلاستيك عبور مي كنند و موادي كه حاوي آب هستند مانند غذاها و بدن انسان انرژي اين امواج را جذب مي كنند.برای حفظ سلامتی توصیه میشود حتی الامکان خود را در معرض این امواج قرار ندهید و یا در صورتی که شرایط کاری یا هر دلیل دیگری اجتناب از این امواج را  امکان  پذیر نمیکند،در صورت بروز مشکلات  و مشاهده علامات زیرحتما با کارشناسان مربوطه مشورت نمایید.علائمی نظیر گُرگرفتگی و احساس گرما، بی‌خوابی، خستگی‌های مزمن، پرخاشگری، سوزش چشم، دردهای عضلانی در ناحیه کمر احساس تورم و فشار در ناحیه رگ‌های سر و شقیقه، خستگی و کاهش راندمان در محیط‌های کاری یا آموزشی می‌تواند علائم وجود امواج خارج از استاندارد در محیط‌های کار یا زندگی باشد که با توجه به میزان قرار گرفتن در معرض این امواج برای سلامتی مضر است. توصیه می‌شود از تولید امواج با قدرت بالا در این محل‌ها اجتناب و یا جهت ایزولاسیون و اندازه گیری دقیق میزان و جهت ورود امواج با کار‌شناسان این مجموعه مشورت نماییدتا کارشناسان با تنظیم توان متعارف دستگاههای بیسیم موجود در مجموعه ،بروز مشکلات را به حد اقل برسانند.لازم به ذکر است کارشناسان زیرساخت  شبکه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با در نظر گرفتن این مضرات و آسیبها همیشه سعی بر این دارند که که با تنظیم  توان خروجی دستگاههای بیسیم درون سازمانی و حتی بیرون از ساختمانها، در حداقل میزان قابل قبول، از شدت این آسیبها و اختلالات بکاهند.البته به این نکته هم باید توجه داشت که وجود موانع طبیعی مخصوصا درختان و گیاهان در اطراف ما یکی از موثر ترین عوامل کاهش اثر سیگنالهای مایکرو ویو میباشدزیرا بخش قابل توجهی از توان سیگنالهای منتشر شده سمت خود را جذب و از عبور آن جلو گیری میکنند.در این رابطه بد نیست اشاره ای هم به نحوه عملکرددستگاه  مايكروفر آشپزخانه که آن هم در همین محدوده فرکانسی عمل می کند  داشته باشیم: در مايكروفر يك وسيله بنام مگنترون وجود دارد كه اين امواج را توليد ميكند اين امواج با فركانس ۲۴۵۰ مگاهرتز ايجاد مي شود و در فضاي مايكرو فر پخش مي شود و توسط ديوار فلزي آن منعكس شده و روي ماده غذايي متمركز مي شود . مولكول هاي آب درون غذا داراي دو قطب مثبت و منفي هستند و زماني كه در معرض امواج ماكروويو قرار مي گيرند، با همان فركانس امواج شروع به نوسان مي كنند و مرتباً جهت قطب مثبت و منفي آنها جابه جا مي شود. مولكول ها حدود ميليون ها باردر ثانيه نوسان مي كنند و در حين حركت به مولكول هاي اطراف شان برخورد مي كنند... درنتيجه به علت اصطكاك دماي ماده غذايي به سرعت بالا مي رود.